تاریخ:۱۳۹۴/۰۴/۲۹

سایت ساز

سایت ساز

تاریخچه

در طراحی سایت، وب سایت ها به دو دسته کلی تقسیم می شوند: سایت های استاتیک و سایت های داینامیک

سایت های استاتیک سایت هایی هستند که از مجموعه ای از صفحات HTML، تعدادی فایل CSS و تعدادی فایل تصاویر، صدا و یا فیلم تشکیل شده اند.

در طراحی سایت استاتیک صفحات به صورت کاملا ثابت بوده و برای همه کاربران به یک شکل نمایش داده می شوند. کوچکترین تغییری در صفحات سایت استاتیک نیازمند دسترسی به فایل های HTML و دانش طراحی سایت خواهد داشت. بنابر این صاحب یک وب سایت، برای انجام کوچکترین تغییرات در وب سایت خود یا باید به طراحی وب سایت دسترسی داشته باشد و یا خود دانش طراحی سایت را فرا بگیرد.

مشکلات مذکور باعث گردید تا دنیای اینترنت به سمت ایجاد سایت هایی حرکت کند که صاحبان وب سایت ها و یا مدیران آن ها بتوانند به راحتی و بدون نیاز به دانش طراحی سایت یا برنامه نویسی سایت، وب سایت خود را تغییر دهند یا به روز رسانی نمایند و به این صورت دنیا به سمت ایجاد سایت های داینامیک (پویا) سوق پیدا کرد.

در ابتدای امر، سایت های داینامیک برای شرکت ها و موسسات به صورت اختصاصی برنامه نویسی شده و توسعه پیدا می کردند. این سایت ها به صاحبان خود این قابلیت را می دادند تا از طریق یک پنل مدیریت که در اختیارشان قرار دارد، محتوای وب سایت ها را مدیریت نمایند، محتوای جدید اضافه کنند و سایت را به روز رسانی نمایند.

اما این وب سایت ها به صورت کاملا سفارشی سازی شده طراحی شده بودند و قابلیت هایی را دارا بودند که صرفا توسط آن مشتری خاص قابل بهره برداری بوده و برای کاربردهای عمومی تر کارایی نداشت. پس نیاز به یک سیستم جامع که امکانات مختلفی را برای قشرهای مختلف مصرف کنندگان داشته باشد، احساس می شد و شرکت های طراحی سایت به سمت تولید سیستم های جامع مدیریت وب سایت رفتند که امروزه با نام "سیستم مدیریت محتوا" یا "سایت ساز" شناخت می شوند.

سایت ساز (سیستم مدیریت محتوای وب سایت)

سایت ساز یا سیستم مدیریت محتوا نرم افزاریست که بر روی یک سرور میزبانی وب نصب شده و به وسیله آن می توان یک وب سایت را ایجاد و مدیریت نمود. البته قبل از ایجاد وب سایت باید قالب گرافیکی آن طراحی شده و سپس روی سیستم مدیریت محتوا یا سایت ساز، پیاده سازی و یا نصب گردد.

سایت ساز و یا سیستم مدیریت محتوا امکانات زیر را در اختیار مدیر سایت قرار می دهد:

  • ایجاد منوهای دلخواه و مرتب کردن و دسته بندی منوها
  • ایجاد صفحات متنی با محتوای دلخواه (ترکیبی از متن، عکس، صدا، ویدیو و …)
  • درج، ویرایش، به روز رسانی و حذف اخبار، مقالات، پروژه ها و …
  • درج و ویرایش تصاویر (بنرها) موجود در صفحات مختلف وب سایت
  • درج، ویرایش و حذف انواع کالاها و یا محصولات در وب سایت
  • ایجاد فرم های دلخواه مانند فرم استخدام، فرم ثبت نام و …
  • تعامل با مشتریان از طریق فرم تماس با ما و یا پسش و پاسخ
  • نظارت بر آمار بازدیدکنندگان سایت و صفحات مشاهده شده و …
  • و …

سایت سازها امروزه از تنوع زیادی در امکانات برخورداد هستند که معمولا بسته به نیاز مشتری، این امکانات به صورت ماژول های از پیش طراحی شده به سیستم سایت ساز اضافه شده و یا از آن حذف می شوند.

سایت سازها (سیستم های مدیریت محتوا) به دلیل اینکه وابستگی شرکت ها و سازمان ها به شرکت های طراحی سایت را به حداقل می رسانند بسیار مورد توجه قرار گرفته اند تا آنجایی که امروزه جامعه بزرگی از برنامه نویسان بر روی سایت سازهای با متن باز (Open Source) کار می کنند و این سایت سازها به صورت رایگان در دسترس عموم قرار دارند.


سایت سازها (سیستم مدیریت محتوا) اگر به صورت درست و اصولی و توسط یک تیم حرفه ای طراحی سایت نصب و راه اندازی گردند می توانند به طور موثری بر روی بهبود کسب و کار شرکت ها و سازمان ها اثرگذار باشند اما اگر بدون دانش مناسب و با اشکالات فنی و توسط افراد ناوارد راه اندازی گردند، نه تنها برای کسب و کار سازمان مفید نیستند، بلکه می توانند هزینه های مضاعفی را نیز بابت نگهداری و رفع اشکالات و … به سازمان تحمیل نمایند.

پس باید در انتخاب سایت ساز به عوامل زیر دقت کنیم:

  • سایت ساز باید توسط یک تیم حرفه ای طراحی سایت طراحی و ساخته شده باشد.
  • سایت ساز باید توسط یک تیم حرفه ای طراحی سایت نصب و راه اندازی گردد.
  • سایت ساز باید ازپشتیبانی مطمئن و بدون وقفه جهت رفع مشکلات و ایجاد تغییرات برخوردار شود.
  • سایت ساز باید توسط تیم حرفه ای طراحی سایت راه اندازی و پیاده سازی شود.
  • سایت ساز باید از انعطاف پذیری کافی برای طراحی قالب گرافیکی برخوردار باشد.
  • سایت ساز باید قابلیت افزودن ماژول های مختلف را داشته باشد.
  • و ...
    لطفا از طریق فرم تماس، پیام خود را ارسال نمایید.